Alte știri

Vladimir Odnostalco a participat la Reuniunea Consiliului de experți în domeniul sănătății pe lângă AIP CSI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, membru al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Interparlamentară a CSI (AIP CSI), a participat, astăzi, la Reuniunea Consiliului de experți în domeniul sănătății pe lângă AIP CSI, în regim de videoconferință.

Reuniunea a fost dedicată problemelor bioeticii (eticii biomedicale) și medicinei bazate pe dovezi (MBD) în țările membre ale Comunității Statelor Independente.

La ședință au participat, de asemenea, deputați din Azerbaidjan, Republica Belarus și Republica Tadjikistan, precum și reprezentanți ai ministerelor și departamentelor relevante ale statelor membre CSI, ai Biroului regional al OMS pentru Europa, ai altor organizații internaționale și ai comunității academice, inclusiv din Franța, Norvegia, SUA.

Participanții la Reuniune au examinat chestiuni legate de bioetică și MBD care reprezintă procesul de evaluare, analiză și utilizare sistematică a descoperirilor cercetării clinice pentru a furniza pacienților o îngrijire medicală optimă.

De asemenea, au fost discutate principiile creării bazelor naționale de dovezi în asistența medicală a statelor membre CSI, aspecte juridice în domeniul bioeticii și MBD, cercetarea clinică și evaluarea tehnologiilor medicale.

Atenție importantă a fost acordată subiectului provocărilor moderne în sănătate, inclusiv problemei combaterii pandemiei COVID-19.

Consiliul de experți în domeniul sănătății este unul din cele patru Consilii de experți pe lângă Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI, alături de Consiliul de experți pentru economie, Consiliul de experți pe lângă Comisia permanentă pentru probleme juridice și Consiliul de experți pe lângă AIP CSI și Comunitatea regională în domeniul comunicațiilor.

loading...

Comments are closed.