Alte știri

Vladimir Odnostalco: „Deși în plină criză, PSRM a identificat mijloace pentru majorarea salariilor lucrătorilor medicali”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco a venit cu un mesaj de felicitare pentru lucrătorii medicali cu ocazia Zilei Internaționale a Medicului de Familie, transmite Telegraph.md

„Consemnând importanța și valoarea medicului de familie pentru sănătatea populației Republicii Moldova, în contextul Zilei Internaționale a Medicului de Familie, adresez cele mai sincere felicitări tuturor profesioniștilor ce au îmbrățișat această profesie.

Medicul de familie este cel care de la naștere și până la deces, cu profesionalism, grijă, răbdare și abnegație este alături de pacientul său.” scrie Odnostalco.

În același context, Odnostalco amintește de faptul că PSRM a reușit, chiar și pe timp de criză, să susțină cadrele medicale prin majorarea treptată a salariilor.

„Astfel că începând cu 1 aprilie 2020, salariile medicilor de familie au crescut cu 10% și cu alte 30% de la 1 septembrie 2020.

În plină criză, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a reușit să identifice mijloace financiare în acest scop, demonstrând importanța pe care o are medicul de familie pentru sistemul de sănătate.

Deși au fost identificate resurse financiare și consens politic pentru majorarea cu alte 30% a salariilor de funcție pentru medici, începând cu 01 iulie anul curent, din cauza dizolvării Parlamentului, nu s-a reușit votarea inițiativei legislative în a doua lectură. Stimați medici de familie, Vă asigur că vom realiza majorarea salarială, așa cum a fost promis, și munca Dumneavoastră va fi apreciată.

Vă doresc sănătate, spor și recunoștință pentru activitatea profesională!” încheie Vladimir Odnostalco.

Citește și: Mesajul de felicitare al lui Igor Dodon cu ocazia Zilei Internaționale a Medicului de Familie

loading...

Comments are closed.