Politic

Vladimir Odnostalco: Situația privind vaccinarea a ieșit de sub control

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, a acuzat majoritatea parlamentară în cadrul unui briefing susținut astăzi, de faptul că respinge orice inițiativă legislativă dacă aceasta vine din partea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Astfel, astăzi, 4 noiembrie, nu a fost aprobată o inițiativă a Blocului care prevedere crearea unei comisii de anchetă pentru situația privind vaccinarea anti-Covid în țara noastră.

„Situația privind Covid-ul a ieșit de sub control. Guvernarea nu poate gestiona problema, de aceea caută vinovați în toate și în opinia autorităților, aceștia sunt cetățenii. Nouă ne spun că nu va fi plătit în cazurile de reanimare a celor care nu s-au vaccinat. Acest lucru ne amintește de perioada lui Plahotniuc – erau tratați cei care plăteau”, a menționat Odnostalco.

Deputatul a mai atras atenția asupra faptului că acum, „peste 40 de persoane decedează în fiecare zi, dar guvernarea spune că totul este sub control, totul este planificat. Păi cum, voi planificați moartea? Opriți-vă!”, a îndemnat socialistul.

În același timp, în weekend-ul trecut, partidul de la guvernare a inițiat o amplă campanie de PR, cu deplasări în sate, unde oamenii care erau întâlniți chiar pe drum, erau convinși să se vaccineze pe loc, în condiții antisanitare.

„Noi am abordat acest subiect încă luni – au fost sau nu încălcate normele sanitare, epidemiologice? Cine știe, ce fel de contraindicații pot avea acești oameni? Ni s-a spus că întrebările noastre sunt populism”, a menționat Vladimir Odnostalco.
Deputatul a amintit că în perioada guvernului precedent, peste 150 mii de persoane se vaccinau benevol în fiecare lună. Astăzi, oamenii pur și simplu refuză să se vaccineze – actuala guvernare nu gestionează problema imunizării populației.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Odnostalco a criticat refuzul PAS de a accepta proiectul de lege privind acordarea unei indemnizații unice de 1000 de lei pensionarilor și altor beneficiari de plăți sociale, cu venituri de până la 4000 de lei pe lună.

Odnostalco a subliniat că această inițiativă a fost lansată anterior de Igor Dodon, în perioada când era președinte de țară, și că o astfel de indemnizație unică s-a achitat de două ori pe an.

“PAS ne acuză de populism pentru că promovăm această inițiativă, în timp ce guvernarea majorează cheltuielile pentru Guvern, pentru ministere, pentru Președinție. Au găsit bani pentru a cumpără armament din străinătate și pentru a plăti numeroasele vizite peste hotare, dar nu vor să dea bani pentru pensionari, în condițiile în care totul se scumpește”, a declarat Odnostalco.

Deputatul BCS a subliniat că indemnizația unică de 1000 de lei a fost plătită de Guvern, când PSRM era la conducere, inclusiv anul trecut când, din cauza crizei pandemice, a fost grav afectată economia și veniturile bugetare.

“Din cauza scumpirilor la toate produsele, oamenii trăiesc acum cu ideea ca să cumpere produsele azi, pentru că mâine vor fi mai scumpe”, a mai adăugat Odnostalco, precizând că această indemnizație unică de 1000 de lei ar fi fost binevenită oamenilor care ar fi beneficiat de ea.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.