Vladimir Putin a avut o întrevedere cu premierul armean Nikol Paşinian

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut miercuri o întrevedere cu premierul armean Nikol Paşinian, a anunţat Kremlinul, după ce Erevanul s-a distanţat de luni de zile de Moscova, relatează AFP, sursă preluată de agerpres.ro

Armenia, un aliat tradiţional al Rusiei, pune sub semnul întrebării legăturile cu Moscova de luni de zile, după ce o forţă rusă de menţinere a păcii nu a intervenit în timpul unei ofensive a Azerbaidjanului la Nagorno-Karabah, anul trecut.

“În ceea ce priveşte relaţiile noastre bilaterale, ele se dezvoltă cu succes”, a declarat Putin în cadrul întrevederii avute cu premierul armean, aflat în vizită la Moscova cu ocazia summitului Uniunii Economice Eurasiatice.

Întrevederea a avut loc la cinci luni după ce Armenia a aderat la Curtea Penală Internaţională, care impune arestarea preşedintelui Putin dacă se află pe teritoriul armean.

Aceasta este prima vizită la Moscova a premierului armean de la începutul tensiunilor.

În septembrie 2023, Azerbaidjanul a întreprins o nouă ofensivă-fulger şi şi-a impus controlul peste întregul Karabah, fără ca forţele ruse să intervină, punând capăt celor trei decenii de conflict pentru control asupra enclavei.

La acea dată, Armenia a denunţat ferm inacţiunea aliatului său rus, considerat multă vreme arbitrul tradiţional în Caucaz, şi de atunci s-a apropiat de Occident.

Total
0
Shares
Total
0
Share