Alte știri

Vladimir Putin spune că felul în care acționează SUA îi aduce aminte de prăbușirea Uniunii Sovietice: „Greșelile se acumulează”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vladimir Putin lansează un atac la adresa Statelor Unite, cu puțin timp înainte de prima sa întâlnire oficială cu președintele Joe Biden – Putin sugerează că SUA ar putea împărtăși soarta defunctei Uniuni Sovietice, informează Digi24.ro

„Auzim amenințări din partea Congresului și din alte părți, totul din cadrul contextual al procesului politic american. Cei care fac asta, probabil se gândesc că Statele Unite au o putere militară, economică și politică atât de mare încât pot să o facă (…) Problema cu imperiile este că ele cred că sunt suficient de mari să mai facă și greșeli, însă greșelile se acumulează și va veni un moment în care nu vor mai putea fi rezolvate”, a spus Putin, menționând și că „acest comportament” îi aduce aminte de fosta Uniune Sovietică.

Putin a făcut comentariile în timpul unei conferințe de presă la Moscova, vineri, în timp ce vorbea pe subiectul sancțiunilor impuse de SUA Moscovei.

Președintele Joe Biden se va întâlni cu liderul rus în 16 iunie, la Geneva, în prima întâlnire dintre cei doi de când Biden a devenit președintele SUA.

Rusia se arată neîncrezătoare într-o „reușită” pe plan diplomatic în cadrul summit-ului Putin-Biden, declara, la începutul săptămânii, șeful diplomației ruse, Sergei Lavrov.

Citește și: Un autobuz a explodat în Afganistan, în urma unui atac cu bombă. Cel puțin 11 persoane au murit

loading...

Comments are closed.