Alte știri

Vladimir Voronin și Renato Usatîi sunt gata să preia șefia Guvernului propus de Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vladimir Voronin și Renato Usatîi au declarat în unison că sunt gata să preia șefia Guvernului și au îndemnat-o, fiecare în parte, pe Maia Sandu să-i înainteze la funcția de premier, scrie dosarmedia.md

Dacă liderul PCRM spune vrea să facă ordine în Parlament și Guvern, atunci liderul Partidului Nostru, spune că nu va acumula numărul necesar de voturi, întrucât socialiștii, democrații și Partidul Șor nu-l or vota, iar asta este o cale de ajunge la anticipate. Maia Sandu însă, urmează să ia decizia, dacă pleacă urechea la apelul celor doi politicieni sau nu.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, susține că ar fi gata să se așeze în fotoliul de premier și să facă ordine în țară. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni TV. Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, i-a sugerat public Maiei Sandu să-l înainteze la fotoliul de șef al Executivului.

”Spuneți-i Maiei Sandu să mă înainteze pe mine prim-ministru să vedeți ce fac eu din toți. Și de la Parlament și de la Guvern, că eu nu mai pot răbda. Ori să fac altceva, ori să-i pun în „stroi” să lucreze”, a mai spus fostul șef de stat. Un decret de numire a noului Guvern și un decret de numire a datei alegerilor parlamentare anticipate. Să închidă ușile Parlamentului și să nu aibă nimeni acces acolo. Situația e extraordinară și trebuie soluții extraordinare”, a declarat Voronin.

Și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, declară că unica soluție pentru a ajunge la anticipate este ca președintele țării, Maia Sandu, să-l înainteze pe el la funcția de premier. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni TV de către liderul PN. Usatîi spune că propunerea va fi înaintată președintelui în cadrul unei întrevederi pe care o planifică în următoarele zile.

loading...

Comments are closed.