Politică

Vladimir Zelenskii dezamăgit de votul lui Năstase, Bătrâncea și ceilalți: „Îmi pare rău că partenerii noștri nu ne-au auzit”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky este dezamăgit de decizia APCE prin care a fost restabilit dreptul de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară, după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei. Decizie care de altfel a fost susținută prin vot și de deputații moldoveni Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea.

Zelensky mai spune că despre votul în APCE a discutat săptămâna trecută atât cu cancelarul german Angela Merkel dar și cu președintele Franței Emanuel Macron, transmite deschide.md

„Am spus atunci, revenirea Rusiei poate fi posibilă doar după ce Rusia va îndeplini cererile principaile ale Asambleiei. Îmi pare rău că partenerii europeni nu ne-au auzit. Mulțumesc delegației ucrainene care a luptat până la final”, scrie Zelensky pe Facebook.

Acesta speră că decizia APCE nu a fost ,impulsionată de gânduri materiale dar anume cele declarate, și anume apărarea drepturilor omului.

„Aș vrea să mai văd cum cei care au votat pentru revenirea delegației Ruse în cadrul asambleei să apere și să ceară altă revenire – revenirea marinalori ucrainei care sunt acum ostatici”, mai scrie Zelensky.

Consiliul Europei a restabilit ieri dreptul de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară (APCE), după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei. Astfel cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri, Rusia a primit acest drept, după 5 ani. Deputații din Ucraina, Georgia, Polonia și statele baltice au votat împotrivă.

loading...

Comments are closed.