Actual

Vladislav Clima s-a întors la șefia Curții de Apel Chișinău, după ce Maia Sandu a pierdut procesul de judecată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vladislav Clima s-a întors la șefia Curții de Apel Chișinău. Acesta a revenit la muncă luni, 10 ianuarie. S-a întâmplat după ce a fost restabilit în funcție prin decizie de judecată, informează tv8.md

Mai exact, în 31 decembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a anulat decretul prin care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a anulat, la rândul său, decretul fostului șef de stat, Igor Dodon, privind numirea lui Vladislav Clima în fruntea Curții de Apel Chișinău.

Deși în ziua în care a fost pronunțată decizia judecătorească, Vladislav Clima nu părea atât de hotărât să revină în funcție, ieri, magistratul ne-a spus că s-a întors la CA deoarece așa prevede hotărârea instanței, dar și că se va conforma oricăror decizii ulterioare pronunțate de instanțele superioare.

„Decizia este contestată la Curtea de Apel de către Președinție. Siguranța că voi rămâne depinde de instanțele superioare”, a declarat Vladislav Clima pentru tv8.md.

„E o funcție de carieră, ce profesionist nu își dorește carieră”, a adăugat președintele Curții de Apel Chișinău.

Amintim că Președinția a contestat decizia prin care a fost anulat decretul de demitere a lui Vladislav Clima din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Apelul a fost depus luni, 3 ianuarie, la Curtea de Apel Chișinău.

Anterior, reprezentanții instituției prezidențiale au declarat că hotărârea este ilegală.

În 28 mai, Maia Sandu a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, întrucât, potrivit ei, CSM ar fi încălcat procedurile legale și ar fi admis un conflict de interese inadmisibil, atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție.

Ulterior, în data de 14 iulie, Clima a acționat-o în judecată pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Magistratul a solicitat Judecătoriei Chișinău să fie verificată legalitatea decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel.

loading...

Comments are closed.