Vladislav Kulminski spune că eliberarea din funcție a fostului procurorului general, Alexandru Stoianoglo, a fost o greșeală

Eliberarea din funcție a fostului procurorului general, Alexandru Stoianoglo, a fost o greșeală. Cel puțin asta a declarat Vladislav Kulminski, directorului Institutului pentru Inițiative Strategice, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune, scrie N4

Potrivit acestuia, Stoianoglo a fost mai mult orientat spre schimbarea și curățarea sistemului judecătoresc și cel al procuraturii.

Vladislav Kulminski, Directorul Institutului pentru Initiative Strategice

„Eu cred că aceasta a fost o greșeală. Stoianoglo după părerea mea, dacă dumneavoastră mă întrebați pe mine, mie mi se pare ca el a fost mai mult pe partea schimbărilor, el a fost mai mult pe partea necesității de a curăț procuratura, sistemul judecătoresc. El a fost o armă pentru schimbări și nu o armă retrogradă împotriva schimbărilor”.

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianolgo, a fost demis la doi ani de când a fost reținut și scos din funcție. Maia Sandu a semnat decretul de destituire a acestuia pe 26 septembrie.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut de ofițeri SIS, pe 5 octombrie, 2021, cu doar câteva minute înainte de un briefing anunțat de către acesta.

Total
0
Shares
Total
0
Share