Politic

Volconovici: Agricultorii își vor putea iriga mai ușor culturile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agricultorii își vor putea iriga mai ușor culturile. Proiectul aprobat de Guvernul Filip le oferă dreptul să amplaseze prize și instalații mobile pe terenurile de lângă râuri și bazine de apă, pentru irigarea terenurilor. De asemenea, ei pot primi gratuit în folosință și sisteme pentru desecare pentru evacuarea apei în exces, atunci când este cazul.

„Am reușit prin acest proiect să reducem și numărul actelor necesare și timpul de acordare a autorizațiilor, astfel încât să ușurăm încă puțin viața agricultorilor. Este un lucru pe care și noi și fermierii ni-l dorim de mult și sper ca toate aceste măsuri să se regăsească într-o producție agricolă record, în această toamnă”, a spus ministrul Agriculturii, Liviu Volcovnovici.

Menționăm că asociațiile utilizatorilor de apă vor putea primi în folosință gratuită nu doar sisteme de irigare, ci și sisteme de desecare, pentru ca să poată evacua, la necesitate, apa în exces din bazinele acvatice.

„Era o problemă şi o întrebare pe care o ridicau agricultorii de fiecare dată când aveam întruniri cu ei. Sper foarte mult cu aceste modificări să rezolvăm această problemă. Să înţeleagă toată lumea că lacurile, iazurile din Republica Moldova sunt orientate preponderent şi prioritatea numărul unu este irigarea, apoi creşterea peştilor şi tot aşa mai departe”, a spus premierul Pavel Filip.

Totodată, piscicultorilor le va fi interzisă evacuarea apei din bazinele acvatice pentru efectuarea diferitor lucrări, în favoarea reutilizării acesteia pentru necesitățile de irigare a producătorilor agricoli.

loading...

Comments are closed.