Alte știri

Vor să devină medici! La Universitatea de Medicină din Chișinău au fost înmatriculați 762 de studenți

Pinterest LinkedIn Tumblr
Sunt fascinaţi de halatul alb şi stetoscop, iar astăzi au jurat că vor fi medicii care vor sta la straja sănătăţii oamenilor. 762 de tineri care au fost înmatriculaţi la Universitatea de Medicină “Nicolae Testemiţanu” au participat astăzi la ceremonia de bun venit.
Din cei 762 de proaspeţi studenţi, 489 au optat pentru specialitatea Medicină Generală. Taxa de studii pentru un an este de 30 100 de lei. 141 de tineri vor să devină stomatologi. Cei care nu au reuşit să prindă un loc la buget, trebuie să achite contractul în valoare de 31 700 de lei. În acest an, 76 de candidaţi au fost admişi la specialitatea Farmacie. 30 500 de lei este taxa anuală.
 
Cele mai scumpe studii sunt la Facultatea Optometrie. Taxa este de 32 200 de lei. În acest an, 21 de tineri au ales această specialitate. Noutatea este că a mai apărut o facultate şi anume: Asistenţa medicală generală. Anume aici vor fi formate asistentele medicale licenţiate. 18 tineri au optat pentru aceată specialitate. Contractul este de 19 300 de lei. La facultatea Medicină Preventivă vor studia 15 studenţi, toţi fiind la buget.
 
Viitorii medici spun că abia aşteaptă să-şi pună halatul alb şi să înveţe cum să mânuiască bisturiul pentru a salva cât mai multe vieţi. Părinţii au fost astăzi alături de studenţii care au făcut astăzi un pas important în viaţă.
loading...

Comments are closed.