Politic

Vor urma remanieri în Guvern? Iată termenul acordat de Plahotniuc noilor miniștri pentru a demonstra că lucrează pentru cetățeni!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În interviul acordat portalului de știri, Deschide.md, Vlad Plahotniuc s-a referit și la soarta noilor miniștri din Guvernul Filip. Președintele PDM a declarat că partidul pe care-l conduce nu a garantat noilor miniștri că vor rămâne până la sfârşitul mandatului acestui Guvern, totul depinzând de rezultatele care vor fi obținute de către aceștia.

„Garanţia rămânerii în funcţie este dată de rezultatele care se obţin. Miniştrii ştiu bine asta. În primăvară vom evalua din nou activitatea fiecărui minister şi nu este exclusă o nouă remaniere, deşi sper să nu fie cazul. Cred că două-trei luni sunt suficiente să se vadă dacă drumul pe care merge un minister este cel corect sau dacă ministrul, de exemplu, se ocupă mai mult de politică sau imagine personală, în loc să livreze rezultate concrete oamenilor.” a punctat Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a mai declarat că nu va accepta scuze din partea miniștrilor, precum că în trei luni încă nu a apucat să demonstreze ce poate, accentuând că trei luni este un termen suficient pentru a demonstra că fiecare ministru merge pe direcţia rezultatelor concrete.

„Suntem oameni, putem greși, însă mai bine ne asumăm la timp dacă ceva nu merge, decât să persistăm în greşeală. Facem periodic sondaje de opinie, avem zilnic întâlniri cu cetățenii și vom vedea ce din activitatea Guvernului ajunge la ei și ce nu. Eu cred că noua echipă guvernamentală este o formulă foarte potrivită pentru priorităţile ţării, este formula gurvernamentală cu cea mai puternică expertiză profesională din ultimii ani.”, a mai adăugat liderul democrat.

Cât despre comentariile unor jurnaliști sau comentatori politici ori politicieni, precum că noii miniștri ai Guvernului Filip nu sunt chiar atât de tehnocrați precum au fost prezentați, Vlad Plahotniuc a sugerat ca aceștia să facă o comparație cu fostul Guvern Cioloș al României, pe care toată lumea l-a catalogat ca fiind unul tehnocrat.

„Fără a face o comparație, doar ca exemplu apropo de subiect, vă recomand să vă uitaţi la Guvernul Cioloş, de exemplu, din România, pe care toată lumea l-a catalogat drept guvern technocrat. Între membrii acelui guvern technocrat erau mai mulţi care au făcut parte anterior din partide, chiar vicepremierii, dar şi unii miniştri, care au mai deţinut şi portofolii în Guvern, dar care aveau abilităţi profesionale apreciate de societate.” a concretizat liderul PDM.

Referitor la așa-numitele investigații jurnalistice ce au vrut să demonstreze că un ministru nu e technocrat pentru că a dat cândva like unei postări a cuiva din PDM sau a făcut share la o postare a premierului, Plahotniuc a declarat că acestea sunt ipocrizii.

loading...

Comments are closed.