Vot crucial în Congresul american

SUA, Impeachment, Donald Trump, SUA, Nadler, Acuzații

Congresmenii americani vor vota miercuri în legătură cu inițierea procedurii demiterii lui Trump, fiind de așteptat ca membrii Camerei Reprezentanților să aprobe activarea articolelor de inculpare a președintelui, scrie Cotidianul.ro

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a calificat procedura de destituire a președintelui drept „una dintre cele mai solemne puteri acordate de Constituție” și a îndemnat toți membrii camerei inferioare a Congresului SUA să fie prezenți miercuri pentru a participa la acest vot crucial.

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor a aprobat, vineri după-amiază, cele două articole de inculpare a preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii. Donald Trump este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Procesul în cadrul procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane.
Preşedintele SUA a catalogat ancheta Camerei Reprezentanţilor drept „o lovitură de stat ilegală cu caracter tendenţios politic”.

Total
0
Shares
Total
0
Share