Social

VOT FINAL // Certificatul medical nu mai este necesar la schimbarea permisului de conducere

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului Republicii Moldova, miniștrii au votat hotărârea finală de modificare a Regulamentului cu privire la permisul de conducere, fiind exclus definitiv certificatul medical pentru anumite situații, informează Telegraph.md

Astfel, din ziua publicării hotărârii de Guvern de astăzi, în caz de pierdere, furt sau distrugere, precum și în cazul schimbării numelui titularului permisului de conducere emis de autoritatea competentă din Republica Moldova, pentru restabilirea/preschimbarea permisului de conducere nu se va mai solicita suplimentar adeverința medicală a conducătorului de vehicul şi a candidatului pentru obținerea permisului de conducere (Formularul nr.083/e), care certifică starea de sănătate, calitățile fizice și aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul, prevăzută la pct. 17 lit. e) din Regulamentul menționat, în limitele termenului de valabilitate a permisului eliberat anterior. În coloana 12 („Restricții”) a permisului de conducere se vor indica datele din permisul eliberat anterior.

După cum relevă conținutul hotărârii, certificatul medical rămâne obligatoriu la perfectarea primului permis de conducere, dar și la prelungirea acestuia în legătură cu expirarea termenului prevăzut de lege.

Hotărârea de Guvern va intra în vigoare din data publicării în Monitorul Oficial și nu necesită votul Parlamentului.

loading...

Comments are closed.