Vot final: Consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică

În curând, moldovenii vor fi nevoiţi să plătească mai scump pentru lumină şi gaz, anre tarifele la energia electrica, tarife gaze naturale, pas maia sandu, guvernul sandu, alianta acum psrm, 

Consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică, ca rezultat al majorării tarifelor pentru aceste utilități.

PROIECTUL elaborat în acest scop, care prevede compensarea cheltuielilor pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului, a fost adoptat, astăzi, de Legislativ în lectură finală.

Prin actul adoptat, se propune compensarea, în proporție de 67%, pentru primii 50m3 de gaz natural consumați, iar pentru următorii 100 m3 compensarea cu 50% din cuantumul diferenței dintre prețul din luna de facturare și prețul din luna octombrie 2021.

De asemenea, se propune compensarea diferenței, în mărime de 67 la sută, pentru prima gigacalorie consumată.

Totodată, de aceste compensații vor beneficia și cetățenii care se alimentează cu energie termică produsă de cazangeria blocului de locuit.

Astfel, compensația maximă, oferită pentru consumul de gaz natural, va constitui 540 lei, iar compensația pentru prima gigacalorie consumată va constitui 450 lei.

De menționat că tariful pentru consumul de gaz natural pentru luna octombrie 2021 constituie 4,64 lei pentru un m3, pentru luna noiembrie tariful aprobat este de 11,08 lei. Diferența în urma majorării tarifului constituie 6,44 lei.

Proiectul a fost susținut cu unanimitate de voturi.

Total
0
Shares
Total
0
Share