Votat în Legislativ: Republica Moldova se racordează la reforma sistemului de dezvoltare al ONU

 

Republica Moldova se racordează la reforma sistemului de dezvoltare al Organizației Națiunilor Unite. Parlamentul a ratificat Acordul privind aplicarea mutatis mutandis a Acordului dintre Guvern și PNUD Coordonatorului Rezident al ONU și Oficiului său în Republica Moldova.

Actualitatea tratatului este determinată de reforma sistemului de dezvoltare ONU. Aceasta prevede, între altele, separarea funcției de Coordonator Rezident ONU de cea de Reprezentat al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Prin urmare, va fi consolidat rolul și autoritatea Coordonatorului Rezident ONU în calitate de oficial ONU cu cel mai înalt rang la nivel de țară în responsabilitatea căruia intră coordonarea activității Echipei de țară în implementarea Cadrului de Asistență pentru Dezvoltare al ONU.

De menționat că, urmare a reformei menționate, Secretarul General ONU a desemnat primul Coordonator Rezident ONU în Republica Moldova la data de 1 octombrie 2019.

Modificările nu atrag după sine implicații financiare pentru Republica Moldova în ceea ce privește Coordonatorul Rezident ONU și membrii Oficiului acestuia.

Total
0
Shares
Total
0
Share