Social

Vrei să ai parte de mai mult sex? Folosește emoji atunci când comunici online!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un studiu științific a arătat că persoanele care folosesc emojii atunci când comunică online au parte de mai mult sex și șanse mai mari să își găsească un partener.

Cercetătorii de la Institutul Kinsey au examinat peste 5.000 de persoane pentru lucrarea anuală Singles In America, pentru a analizat modul în care emojiile le-au influențat viața. Aceștia au putut vedea o legătură directă între emojii și sex.

Mai exact, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care folosesc emojii în mesajele lor, au șanse să aibă parte de a doua întâlnire, să-și sărute partenerul la prima întâlnire și să aibă un număr mai mare de parteneri sexuali.

Studiul arată: „Constatăm că utilizarea emoji-urilor permite persoanelor să comunice potențialilor parteneri informații afective importante, ceea ce facilitează conexiunea intimă de succes și oportunități mai romantice și sexuale”.

Studiul menționează că, atunci când întâlnim oameni față în față, ne bazăm mai mult pe gesturi, mimică și limbajul corpului decât pe cuvintele pe care le rostim, pentru a dezvolta relații. Adesea, expresiile faciale și alți factori de limbaj corporal sunt necesare pentru a dezvolta intimitatea cu un partener.

Studiul explică: „Deoarece multe conexiuni romantice și sexuale sunt inițiate prin intermediul comunicării mediate de computer (CMC), emojiile pot fi instrumente utile în crearea unităților elementare de intimitate între parteneri. Susținem că utilizarea emoji îmbracă CMC cu aspecte de exprimare, valență emoțională și afectivă care profită de caracteristicile psihologice sociale evoluate ale comunicării umane, care la rândul lor pot promova dezvoltarea relațiilor intime”.

Cercetătorii au descoperit că 38% dintre persoanele implicate în studiu nu folosesc deloc emoji, în timp ce 29% dintre persoane le folosesc ocazional. Ei au raportat că 28% dintre persoanele singure le folosesc în mod regulat, dintre care trei procente le folosesc cel puțin o dată în fiecare text și 2,5% le folosesc mai mult de o dată în fiecare text.

Studiul nu a dezvăluit ce fel de emoji s-au folosit, deși având în vedere contextul studiului, nu pot să nu-mi imaginez o mulțime de legume, piersici, emojii care exprimă dragoste și cele care salivează. De asemenea, cercetătorii nu au sugerat câte emoji ar trebui să folosim pe mesaj pentru a crește relația și succesul sexual.

Sursă: UNILAD

loading...

Comments are closed.