Alte știri

Vreme de coșmar: Mai multe țări din Europa sunt îngropate sub zăpadă! Situația devine tot mai gravă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ninsorile abundente din ultimele zile și gerurile neobișnuite au provocat probleme enorme în Europa – stratul de zăpadă a ajuns până la un metru și jumătate în Germania și Austria, iar în stațiunile montane depășește chiar și trei metri, după ce aici a nins neîntrerupt timp de mai multe zile, scrie presa franceză.

În acest context, în țările respective a fost instituit cod roșu, mai multe drumuri au fost închise, nu funcționează școlile. Situația se va agrava în continuare fiindcă și în această noapte va continua să ningă puternic.
 
Situație gravă și în Grecia, care a fost afectată de zăpadă și ger pătrunzător, neobișnuite pentru locuitorii de aici. În unele zone ale țării, mercurul din termometre a coborât chiar până la minus 23 de grade Celsius. Trei persoane au murit lângă Atena, acestea aflându-se într-o maşină care a fost luată de viituri. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile a fost perturbată și circulația transportului public. Au fost suspendate de asemenea numeroase curse feroviare, iar unele zboruri au fost redirecționate spre alte aeroporturi.
 

Și Italia a fost afectată de valul de aer polar, în deosebi nordul țării. Vântul puternic şi stratul consistent de zăpadă au paralizat circulaţia. Temperaturi foarte scăzute și în unele zone ale României. Astfel, la Întorsura Buzăului s-au înregistrat, în noaptea de marţi spre miercuri, minus 26,1 grade Celsius. Potrivit meteorologilor, sunt aşteaptate ninsori și în următoarele zile, iar temperaturile se vor menţine în continuare scăzute în depresiune.

Vremea va fi rece în continuare și în Moldova, însă gerul va mai scădea în intensitate. Joi, lapovița și ninsoarea vor cuprinde toată țara.

loading...

Comments are closed.