Politic

Vremuri bune pentru separatiști! PAS a prelungit autorizațiile uzinei de la Râbnița

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin decizia de astăzi a CSE, instituție controlată de către PAS, a fost prelungit, până la 31 ianuarie 2023, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”, uzină administrată în beneficiul regimului separatist de la Tiraspol.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La fel, a fost prelungit, până la 31 ianuarie 2023, termenul de plată a drepturilor de import de către S.A. „Moldovagaz” al gazelor naturale transportate prin conducte pe parcursul perioadei aprilie – decembrie 2022. Decizia a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița.

În acest context, S.A. „Moldovagaz” a fost scutită de răspundere contravențională și penalități pentru nerespectarea prevederilor legale de plata drepturilor de import aferente gazului natural transportat pe parcursul lunilor aprilie – octombrie 2022.

Au fost făcute unele ajustări privind importul păcurii, a produselor petroliere, rumegușului, deșeurilor și a resturilor de lemn pentru fabricarea biocombustibililor solizi, în concordanță cu noul Nomenclator Combinat a mărfurilor, care a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie curent.

loading...

Comments are closed.