Economic

Vremuri bune? Tariful la gaze naturale ar putea crește la 23 lei pentru un metru cub

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prețul la gaze naturale pentru consumatorii casnici ar putea crește la 21,29 lei fără TVA pentru m3 consumat sau 22,99 de lei cu TVA inclus. Cel puțin aceasta prevede o hotărâre pregătită de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică care urmează să fie examinată la ședința din 4 august, scrie tv8.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

ANRE anunță pentru joi ședință cu un singur subiect pe ordinea de zi : „Aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz” în contextul obligației de serviciu public”.

Proiectul de hotărâre al ședinței pregătit de agenție include posibilele noi tarife la furnizarea gazelor naturale. Astfel, prețul pentru consumatorii finali ar putea ajunge la 21,29 lei fără TVA. Iar cu TVA inclus tariful ar fi de aproape 23 de lei.

Decizia ar urma să fie examinată după solicitările de scumpire venite de la Moldovagaz. Potrivit ultimelor cereri, tariful estimat de companie era de 27.304 lei pentru 1.000 m3 de gaze naturale furnizate prin rețelele de joasă tensiune.

În prezent, populația țării achită 18 lei și 60 de bani cu TVA inclus pentru un cub de gaze naturale. Aceasta după ce la 31 mai ANRE a aprobat noul tarif la gaze naturale de 17 lei și 24 de bani (fără TVA).

La fel, precizăm că prețul de achiziție a gazelor naturale, pe care-l va plăti Republica Moldova către Gazprom pentru luna august 2022 va constitui 1.458,5 dolari pentru mia de metri cubi. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, la 1 august.

loading...

Comments are closed.