Politic

Vremurile bune aduc și taxe noi. Cum explică Alaiba de la PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că obligarea cetățenilor să-și asigure bunurile imobile este o practică acceptată în lume. Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe afirmă, într-o postare pe pagina sa de socializare, că moldovenii trebuie să conștientizeze beneficiul acestei taxe, scrie primul.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

”Asta este o practică general acceptată în țările cu o piață de asigurări civilizată și cetățeni care au un standard de viață mult mai confortabil decât ce avem noi în Moldova. În Europa, atunci când vine o calamitate sau un incendiu, dacă ți-ai asigurat locuința, ești compensat și nu rămâi fără acoperiș deasupra capului”, a scris Alaiba.

Vicepreședintele Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Vitalie Lemne, numit, joi, în funcție de majoritatea parlamentată a declarat că în Moldova trebuie introdusă asigurarea obligatorie a bunurilor imobile. Lemne a menționat că CNFP va prezenta o asemenea inițiativă după ce vor fi făcute toate calcule.

În prezent, în Moldova sunt două tipuri de asigurări obligatorii: RCA și Cartea Verde.

loading...

Comments are closed.