Externe

Washington Examiner: Ucraina trebuie să bombardeze podul spre Crimeea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ucraina trebuie să distrugă elementele podului din Kerci care leagă Crimeea ocupată de regiunea Krasnodar din Rusia, scire Tom Rogan, editorialistul Washington Examiner.

Autorul considera ca acest pod reprzintă o insultă scandaloasă la adresa autoritatii Ucrainei ca națiune.

„Desigur, din punctul de vedere al lui Putin, acesta este și scopul întregii construcții. Guvernul rus, aflat aproape de faliment, a cheltuit miliarde de dolari pe acest pod, dar construcția îi asigura lui Putin prilejul de înstăpânire formala – fizica si psihologica – asupra teritoriului ucrainean“ – scrie Rogan.

El afirma că Ucraina are mijloacele armate pentru a aplica lovituri aeriene asupra acestui pod, în așa fel încât să-l facă cel puțin temporar inutilizabil.

În același timp, Rogan a menționat că Putin ar putea răspunde la astfel de acțiuni ale Kievului cu o escaladare în Donbas. Deși, agravarea de acolo oricum are deja loc în ultimele câteva luni.

„Dar bombardarea podului, chiar dacă prejudiciul se va dovedi a fi temporar, ar trimite un semnal Moscovei că ucrainenii nu se vor impaca cu legalizarea confortabila de catre Putin a teritoriului furat“, – spune Rogan.

Astfel, bombardarea podului va fi un răspuns foarte personal la ambițiile lui Putin și a narațiunii propagandei lui, conchide autorul.

loading...

Comments are closed.