Zece rude ale liderului Hamas, printre care și sora lui, au fost ucise într-un atac israelian în Fâșia Gaza

Apărarea Civilă din Fâşia Gaza a anunţat că zece membri ai familiei liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, au fost ucişi marţi într-un atac aerian israelian împotriva unei tabere de refugiaţi din Gaza, scrie Agerpres.ro
.
Zahr Haniyeh, sora liderului mişcării islamiste palestiniene, a fost ucisă în acest raid împotriva taberei de refugiaţi Shati, a indicat Mahmoud Bassal, purtător de cuvânt al Apărării Civile.

Potrivit acestuia, alte nouă persoane au murit, iar altele sunt rănite.

Trupurile au fost transportate la spitalul Al-Ahli din Gaza.

„Un număr de martiri se află încă sub dărâmături. E dificil să-i găsim din cauza lipsei de echipamente şi de carburant”, a declara Bassal pentru AFP.

În aprilie, trei fii şi patru nepoţi ai lui Haniyeh, care trăieşte în exil în Qatar, au murit în urma unei lovituri israeliene în tabăra Shati.

Armata israeliană a confirmat că i-a ucis într-o lovitură aeriană pe cei fii ai lui Haniyeh, pe care i-a numit „agenţi militari ai organizaţiei teroriste Hamas”.

Ismail Haniyeh a indicat atunci că aproximativ 60 de membri ai familiei sale au fost ucişi de la începutul războiului, pe 7 octombrie.

Cel mai recent bilanţ anunţat de guvernul Hamas este de 37 626 de morţi în Fâşia Gaza, în majoritatea lor civili.

Total
0
Shares
Total
0
Share