Alte știri

Zece state americane, în stare de alertă. Cel puţin 7 persoane au murit din cauza gerului

Pinterest LinkedIn Tumblr

10 state americane sunt în stare de alertă, din cauza gerului care a făcut până acum cel puţin 7 morţi. La Chicago a nins 13 zile consecutiv, iar de miercuri e mai frig decât în Antarctica.

Meteorologii sfătuiesc oamenii să evite ieşirile ori să aibă mare grijă, pentru ca temperatura resimţita poate fi şi de minus 45 de grade Celsius, scrie stirileprotv.ro

Privit de departe, oraşul vânturilor, cum e poreclit Chicago, s-a transformat zilele acestea în oraşul aburului. Lacul Michigan arată ca o uriaşă oală aflat pe foc, din cauza diferenţei mari de temperatură dintre apă şi aer.

La Chicago s-au înregistrat miercuri minus 30 de grade Celsius, iar vântul rece a făcut ca temperatura resimţită să fie şi mai redusă. Deşi autorităţile au sfătuit pe toată lumea să nu iasă din casă decât în caz de urgenţă, fenomenul a atras fotografii amatori, înfofoliţi bine.

Un sportiv a ţinut neapărat la alergarea lui zilnică, chiar dacă i-au îngheţat genele şi sprâncenele din primele minute.

Experţii spun că aceste temperaturi sunt cele mai scăzute de o generaţie încoace. Asta înseamnă că oamenii mai tineri, în special cei sub 25 de ani, este posibil să nu fi trăit asemenea vreme. Azi am stabilit un record care nu mai fusese depăşit din 1966.

Compania care administrează trenurile urbane a dat foc şinelor, ca să nu îngheţe macazurile. Este vorba despre un sistem de arzătoare cu gaz instalat în punctele cheie de pe traseu. În schimb, toate trenurile pe distanţe lungi care trec prin Chicago au fost anulate. Un pasager a dormit o noapte în gară şi încă nu ştie când va putea lua un tren spre casă.

Tot în Illinois poliţia a făcut haz de necaz anunţând pe Facebook că a arestat-o pe Elsa, din “Frozen”. În ce-i priveşte pe civili, frigul le-a deschis gustul pentru experimente. Mare succes are apă fierbinte care îngheaţă instantaneu când e aruncată în aer.

Alţii au încercat să vadă dacă baloanele de săpun îngheaţă. Iar unul a constat că trebuie să-şi izoleze mai bine casa: “Am făcut un duş şi aburul a îngheţat acolo unde intră aer, în jurul uşii casei.”

Temperaturile vor rămâne extrem de scăzute şi azi în zece state din Midwest, iar valul de frig se deplasează încet spre Coasta de Est.

loading...

Comments are closed.