Alte știri

Zeci de donatori care au transferat bani pentru campania prezidențială a Maiei Sandu n-au avut niciun venit în ultimii 3 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zeci de donatori care au transferat bani pentru campania prezidențială a Maiei Sandu n-au avut niciun venit în ultimii 3 ani. Constatarea a fost făcută de Serviciul Fiscal de Stat în baza unui demers prezentat de Comisia Electorală Centrală, transmite Telegraph.md, cu referire la BreakingNews.md

CEC a prezentat, astăzi, rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali pentru întreaga campanie electorală pentru alegerile prezidențiale desfășurate în Republica Moldova.

Astfel, din cei 545 de donatori persoane fizice din țară care au transferat bani pentru Sandu, 49 nu au avut nicio sursă de venit declarată la Serviciul Fiscal, iar 4 donatori au avut un venit mai mic decât suma donată. În total, aceste persoane fără venit au donat pentru Sandu 74 141 de lei.

Codul Electoral stabilește că pentru finanțarea campaniei electorale pot fi utilizate doar resurse financiare provenite din activitatea de salariat, de întreprinzător, științifică sau cea de creație.

Igor Dodon insistă pe discuții cu Maia Sandu: Să discutăm despre cum îi ofer locul de preşedinte

loading...

Comments are closed.