Alte știri

Zeci de reptile găsite într-un aeroport din Germania. Erau cusute în interiorul unor păpuși din pânză

Pinterest LinkedIn Tumblr

26 de reptile din specii rare au fost găsite de poliția de frontieră în aeroportul din Koln, Germania. Vietățile fuseseră cusute în interiorul unor păpuși și băgate în colete cu jucării de contrabandă, care proveneau din Mexic. Zece dintre reptilele descoperite erau moarte. 

Potrivit BBC, autoritățile vamale ale aeroportului german au declarat că reptilele erau cusute în interiorul păpușilor de pânză, iar zece dintre ele erau deja moarte când au fost găsite. Animalele se aflau în două pachete confiscate pe 30 octombrie și pe 8 noiembrie.

papusi cu reptile
Reptilele au fost băgate în interiorul păpușilor din pânză. Foto: presseportal.de

Șopârlele care fac parte din specii  pe cale de dispariție erau destinate unor cumpărători privați din Germania. Printre acestea se numără mai multe specii pe care acordul global Cites încearcă să le protejeze.

Oficialii germani încearcă acum să stabilească originea reptilelor, folosind probe ADN. Nu este clar dacă vietățile au provenit din sălbăticie sau din programe de reproducere în captivitate.

În prezent, serviciul vamal din Germania colaborează cu autoritățile mexicane și cu zoologii de la Muzeul de Cercetare Alexander Koenig (ZFMK) din Bonn pentru a stabili ce se va întâmpla cu reptilele care au supraviețuit. Cele 16 ar putea fi readuse în Mexic, în habitatul lor natural.

Polițiștii germani au demarat o anchetă pentru a-i identifica pe contrabandiști.

Acordul Global Cites reprezintă o convenție din 1973 privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție, care a fost semnată de 182 de state și de UE și face referire la aproximativ 6.000 de specii de animale și 30.000 de tipuri de plante.

loading...

Comments are closed.