Zelenski afirmă că Ucraina a semnat acorduri bilaterale de securitate cu 10 noi țări

Ucraina negociază acorduri bilaterale de securitate cu încă 10 țări. Afirmația aparține președintelui ucrainean Volodimir Zelenki, transmite European Pravda. Zelenski a menționat că este foarte mulțumit de acordurile cu Statele Unite și Japonia, care au fost semnate joi în marja summitului Grupului celor Șapte din Italia, și a reamintit că acum Ucraina are acorduri bilaterale de securitate cu toți membrii G7.

„În total, au fost semnate deja 17 acorduri și ne pregătim să semnăm încă 10”, a declarat liderul de la Kiev.

Înainte de aceasta, el a spus că acordul cu SUA conține prevederi privind livrarea de sisteme Patriot și F-16.

Zelenski a mai spus că acordul semnat cu SUA va fi înaintat Congresului și va fi obligatoriu din punct de vedere juridic.

Reamintim că Joe Biden și Volodimir Zelenski, au semnat joi un acord bilateral menit să întărească apărarea Ucrainei în fața invaziei ruse. Conform documentului, în cazul unui atac armat împotriva Ucrainei sau al unei amenințări cu un astfel de atac, oficialii americani și ucraineni se vor întâlni în maximum 24 de ore pentru a stabili ce mijloace suplimentare de apărare sunt necesare.

Statele Unite își reafirmă prin acest acord sprijinul pentru apărarea, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Total
0
Shares
Total
0
Share