Alte știri

Zelenski la Bruxelles: Ucraina în UE înseamnă moartea proiectului imperial al Rusiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aflat într-o vizită la Bruxelles, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a discutat cu liderii UE despre reformele din Ucraina și sancțiunile împotriva oficialilor ruși implicați în eliberarea pașapoartelor rusești pentru cetățenii ucraineni din Donbasul ocupat. În urma întâlnirilor cu responsabilul UE pentru politica externă și politica de securitate, Federica Mogherini, și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, Zelenski a declarat că a făcut apel la Bruxelles pentru consolidarea în continuare a eforturilor internaționale și creșterea presiunii prin sancțiuni pentru a restabili pacea în Ucraina.

„Aceasta este misiunea mea principală, ca a oricarui cetățean al Ucrainei”, a spus Zelenski. În plus, el a discutat cu Donald Tusk despre situația ucrainenilor deținuți ilegal în Federația Rusă, inclusiv a celor 24 de marinari ucraineni, precum și despre eforturile comune pentru eliberarea lor.
 
„Ucraina în UE înseamnă moartea proiectului imperial rusesc și, în plus, este o lovitură puternică dată autoritarismului rusesc, calea spre schimbări democratice în Rusia și în spațiul post-sovietic”, a declarat Vladimir Zelenski.
 
Tusk, la rândul său, a spus că UE condamnă politica Federației Ruse privind acordarea în masă de cetățenii ruse în Donbas și Crimeea și a cerut Moscovei să elibereze ucrainenii reținuți ilegal.
 
Nu în ultimul rând, șeful statului ucrainean s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, precum și cu alți oficiali de rang înalt ai structurilor europene și euro-atlantice.
loading...

Comments are closed.