Zelenski și-a anulat intervenția în Congresul SUA. Care este motivul

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și-a anulat, marți, intervenția prevăzută în fața Congresului SUA din cauza unui eveniment „de ultim moment”, a anunțat liderul majorității democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer.

„Zelenski nu poate ajunge la conferința noastră la 15:00, a intervenit ceva în ultimul moment”, a declarat oficialul american. Președintele ucrainean urma să se adreseze, prin videoconferință, Congresului SUA, sperând să obțină deblocarea unui nou pachet de ajutor foarte dezbătut, dar crucial pentru țara sa aflată în război.

Statele Unite sunt cel mai important furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, după ce a acordat zeci de miliarde de dolari de la invazia rusească, în februarie 2022, potrivit Digi24.RO.

Dar promisiunea președintelui Joe Biden de a continua să sprijine financiar Ucraina se află în pericol, un scenariu catastrofal pentru guvernul de la Kiev, a cărui contraofensivă, dezamăgitoare, nu a adus recuperările teritoriale sperate.

Majoritățile din cele două camere ale Congresului SUA au păreri divergente cu privire la ajutorul pentru Ucraina – Camera Reprezentanților cu majoritate republicană vrea oprirea ajutorului militar, în timp ce Senatul controlat de democrați vrea continuarea ajutorului, poziție susținută și de senatorii republicani.

Total
0
Shares
Total
0
Share