Alte știri

Zgomotele ciudate care se aud de la motorul maşinii atunci când sunt probleme. Ce trebuie să facă şoferul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Motoarele maşinilor se defectează frecvent din cauza uzurii acestora şi a condiţiilor de condus. O mare parte dintre maşini ajung în service destul de târziu, iar remedierea defecţiunii durează mai mult şi necesită mai mulţi bani.

Unele dintre defecţiuni pot fi identificate de către şoferi de îndată ce ele apar. De cele mai multe ori, dacă ştii să identifici anumite zgomote neobişnuite pe care maşina ta le scoate, vei putea descrie mai uşor unui mecanic eventuala problemă, iar acesta o va remedia mai repede, informează adevărul.ro.

Bubuituri puternice În cazul în care se aud în timpul condusului astfel de sunete venind dinspre motor, cel mai probabil rulmenţii sunt uzaţi sau există probleme la cutia automată. Mecanicul trebuie informat ce sunete se aud pentru ca acesta să identifice problema mai uşor şi să o remedieze rapid.

Pocnituri Astfel de zgomote indică faptul că se foloseşte un combustibil de calitate prea slabă pentru puterea motorului. O soluţie simplă este înlocuirea acestuia cu unul ce are o cifră octanică mai mare. Dacă sunetele nu dispar, este indicată o vizită la service.

Zgomot de frecare Este unul dintre cele mai frecvente sunete care poate indica o defecţiune la motor. În cazul în care se aude un sunet asemănător unui fluierat atunci când se apasă pedala de frână, cu siguranţă este timpul pentru schimbat plăcuţele de frână pentru că acestea sunt uzate.

Scârţâit Acest sunet indică probleme la curelele de transmisie sau la cele ale compresorului aerului condiţionat. Mai mult, acest zgomot poate fi şi un semn că ventilatorul este slăbit. De îndată ce un zgomot de acest fel apare frecvent, este timpul ca mecanicul să verifice componentele enumerate mai sus.

Bufnituri Prezenţa unor astfel de sunete în special la pornirea maşinii, pot să însemne faptul că ţeava de eşapament are fisuri. Dacă nu se vede nimic cu ochiul liber, dar zgomotul persistă, o vizită la service este totuşi necesară pentru a verifica care poate fi cauza bufniturilor.

Huruit  Un sunet asemănător unui butoi care se rostogoleşte indică o problemă la rulmenţi. Aceştia sunt prea uzaţi şi trebuie schimbaţi imediat. Întârzierea vizitei la service poate duce la defectarea şi a altor componente din cauză că rulmenţii nu îşi mai fac treaba 100%.

Ticăit Un ticăit care creşte ca frecvenţă odată ce motorul este turat, indică faptul că anumite componente ale motorului nu sunt lubrifiate corespunzător. În acest sens, cauza principală este fie nivelul mai scăzut de ulei, fie faptul că nu a mai fost schimbat de mult timp.

loading...

Comments are closed.