Alte știri

Zi importantă pentru musulmanii din întreaga lume. Începe Ramadanul, o perioadă de post aspru şi rugăciune

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zi importantă pentru musulmanii din întreaga lume. Astăzi începe Ramadanul, o perioadă de post aspru şi rugăciune, care va dura o lună. În aceste zile, adepţii lui Allah nu trebuie să bea şi să mănânce de la răsăritul şi până la apusul soarelui, trebuie să facă milostenie şi să îşi ierte duşmanii.

În Liban, în ajunul sărbătorii, oamenii au cântat şi au dansat. Credincioşii spun că se vor ruga pentru linişte şi pace. Refugiaţii stabiliţi în Liban s-au plâns că nu au reuşit să-şi cumpere şi haine noi, aşa cum spune tradiţia, pentru că nu au suficienţi bani.

Şi în Afganistan e sărbătoare. Acolo, agenţii de securitate sunt cu ochii în patru, pentru că, de multe ori, Ramadanul este marcat de atacuri teroriste puse la cale de talibani. Anul trecut, ei au organizat un atentat chiar în prima zi a lunii sacre. Atunci, opt oameni au murit şi peste 30 au fost răniţi. Oamenii spun că se roagă, în primul rând, pentru pace.

Ramadanul este sărbătoarea milei şi a iertării şi în această lună, oamenii nu trebuie să mintă şi să blesteme. Ea marchează perioada în care profetul Mohammed a primit revelaţia coranică.

loading...

Comments are closed.