Social

Ziarul de Gardă promovează minciuna inventată de 10TV

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi conducerea Partidului Liberal a chemat jurnaliștii la o conferință de presă prin intermediul căreia să ceară eliberarea primarului satului Ghelăuza, din raionul Strășeni, Nicoleta Malai care se află în izolatorul CNA.

Una din sursele care a scris despre conferința cu pricina a fost publicația on-line Ziarul de Gardă. În subsolul articolului intitulat „Partidul Liberal cere eliberarea primarei satului Ghelăuza” aceștia au scris „PDM nu a comentat deocamdată acuzațiile aduse de reprezentnatul PLDM.” Lucru care de fapt este un fals.

Ieri, după apariția acestui subiect în presă, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari a venit cu un comentariu. „Informația tirajată de purtătorul de cuvânt al PLDM este una falsă. PDM nu a purtat negocieri cu persoana menționată pentru aderarea la partid. Considerăm că reprezentanții PLDM promovează astfel de minciuni din dorința de a ieși din anonimat, de a se face remarcați și a putea, în acest fel, să depășească scorul de 0,5% pe care îl înregistrează în ultimii ani în preferințele alegătorilor.” a declarat Gămurari în privința scandalului dat.

Menționăm că ieri, potrivit publicației de investigație StopFals, portalul informativ 10tv.md a publicat o știre cu titlul „BREAKING NEWS// FOTO // O PRIMĂRIȚĂ, ”bătută” pentru că nu aderă la Partidul Democrat”. Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Ciubotaru Starinschi, a postat o reacție pe facebook în care demonstrează că știrea în cauză dezinformează opinia publică. Ulterior însă, cei de la 10.tv au șters știrea recunoscând astfel că au încercat să inducă în eroare cititorii.

loading...

Comments are closed.