Alte știri

„Zilele Chişinăului”, lansate la Buzău. Ion Ceban, împreună cu artiști din Moldova, prezent la eveniment

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Zilele Chişinăului la Buzău” au fost lansate. Potrivit primarului general Ion Ceban evenimentul este organizat de Primăria municipiului Chișinău, Pretura sectorului Botanica, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău.

„Formatul unui astfel de eveniment este total nou pentru municipalitate. Alături de noi sunt, artiști, pictori, meșteri populari, scriitori și toți oamenii care știu să creeze frumosul, să pună în valoare și să transmită din bogăția tradiției noastre. Primul eveniment, la Galeriile de artă ale Centrului Județean a avut loc lansarea expoziției de pictură a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.

Tot aici, am participat la expoziția costumelor populare din Republica Moldova. Ne mândrim cu oamenii noștri frumoși și talentați. Festivalul ,,Zilele Chișinăului la Buzău” se desfăşoară în perioada 16 – 18 septembrie în diferite locații”, a declarat primarul.

Ceban spune că evenimentul are drept scop susținerea culturii ca motor al dezvoltării sociale și economice prin promovarea patrimoniului și a imaginii capitalei Republicii Moldova.

„În cadrul festivalului sunt prevăzute o serie de evenimente culturale susţinute de artişti: sunt organizate concerte, expoziţii ale meşterilor populari, ateliere de pictură, lansare de carte ș.a.

Festivalul îşi propune să pună în valoare muzica populară şi uşoară autentică. La această ediţie, vor susține câteva concerte în aer liber Orchestra de muzică populară ,,Fraţii Advahov”, Ansamblul de muzică uşoară ,,Alex Calancea Band”, Ansambul etnofolcloric ,,Plăieșii” și Ansamblul de muzică ușoară ,,Vali Boghean Band”, Surorile Osoianu, Mihai Ciobanu, Zinaida Julea, Nicolae Paladi, dar și alți oameni de valoare din Republica Moldova. De menţionat că recent Primăria Chișinău (Pretura sectorului Botanica) au semnat un acord de cooperare cu judeţul Buzău din România.

Acordul are ca prioritate asigurarea schimbului de experienţă și de bune practici pentru o activitate eficientă a autorităţilor administraţiei publice locale şi organizarea de activităţi comune cu caracter social, cultural şi sportiv”, punctează edilul.

Pe lângă prioritățile acordului se evidențiază susţinerea reciprocă pentru realizarea proiectelor investiţionale, precum şi dezvoltarea bunelor practici între autorităţi.

loading...

Comments are closed.