Alte știri

Zinaida Greceanîi a avut o discuție tête-à-tête cu Tanzila Narbaeva, Președintele Senatului din Uzbekistan

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul lucrărilor celei de-a 52-a sesiune plenară a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AIP CSI), Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, astăzi, cu Tanzila Narbaeva, Președintele Senatului Parlamentului Republicii Uzbekistan.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre situația pandemică globală și din statele pe care le reprezintă, experiența și modalitățile de luptă împotriva infecției cu noul coronavirus, inclusiv importanța vaccinării populației. Un alt subiect abordat a fost colaborarea bilaterală, inclusiv pe filieră parlamentară.

”Am vorbit despre prima ședință a Grupului de prietenie cu ţările Asiei Centrale din cadrul Legislativului Republicii Moldova, care va avea loc la 21 aprilie curent, în format de videoconferință.

Tanzila Narbaeva a salutat această inițiativă și a pledat pentru intensificarea relațiilor bilaterale între cele două state, la toate nivelele.

Am fost onorată de invitația lansată de a vizita Republica Uzbekistan”, a declarat Greceanîi, aflată la Sankt Petersburg.

loading...

Comments are closed.