Social

Zinaida Greceanîi, despre cazul TV8: Regret incidentul. Întotdeauna am susținut accesul liber la informație

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zinaida Greceanîi a venit cu o reacție, după incidentul care s-a petrecut în această dimineață la monumentul lui Ștefan cel Mare. Președintele Parlamentului a scris pe Facebook că regretă de cele întâmplate și că întotdeauna a susținut libertatea de exprimare și accesul liber la informație. Totodată, Greceanîi constată că “acest caz seamănă foarte mult a fi o provocare”.

„Sper să nu fie una intenționată ci doar o neînțelegere. Sunt mereu deschisă pentru comunicare cu jurnaliștii, dar, în același timp aceștia ar trebui să poarte respect față de angajații altor bresle, în cazul dat, față de ofițerii Serviciului Pază și Protecție de Stat care își exercită funcția conform legii”, a mai scris președintele Parlamentului.

Totodată, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a emis un comunicat de presă în care respinge acuzațiile aduse de TV8. „Un reprezentant mass-media nu s-a conformat cerințelor SPPS de a respecta perimetrul de securitate instituit, fapt care a condiționat întreprinderea unor acțiuni de limitare a accesului de către ofițerul SPPS. Afirmațiile aduse precum că „un ofițer SPPS a bruscat presa” nu corespund realității, or, ofițerul SPPS în niciun caz „nu a bruscat sau împins” jurnalistul”, se arată în comunicat.

Precizăm că astăzi, la monumentul lui Ștefan cel Mare din Capitală, un report TV8 a încercat să obțină interviu cu reprezentanții din conducerea țării. Ofițerii SPPS, care asigurau paza primelor persoane în stat, nu i-au permis jurnalistului să se apropie de președintele Parlamentului.

Sursa: Politics.md

Citește și: TELEGRAPH.MD condamnă acțiunea ofițerilor SPPS în privința jurnalistei TV8

loading...

Comments are closed.