Alte știri

Zinaida Grecianîi a participat la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, a participat, în dimineața zilei de astăzi, la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI).

Evenimentul s-a desfășurat, în regim online, și a fost moderat din Palatul Tavriceski, Sankt-Petersburg, de către Președintele Consiliului AIP CSI, Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko.

La întrunire a participat și Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Hendrik Daems, care a informat membrii Consiliului despre domeniile de cooperare dintre Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și Adunarea Interparlamentară a CSI.

Unul dintre subiectele centrale ale reuniunii a fost sprijinul legislativ pentru măsurile luate în statele membre CSI în legătură cu pandemia COVID-19. Informații la această temă au fost prezentate de către directorul Biroului regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, și președintele Consiliului de experți în sănătate pe lângă AIP CSI Iuri Șcerbuk.

De asemenea, au fost discutate situația și perspectivele integrării economice în spațiul euroasiatic și asigurarea juridico-normativă a acestui proces. Cu un raport la acest subiect a venit Mihail Measnikovici, președintele Colegiului Comisiei economice eurasiatice.

Totodată, au fost dezbătute chestiuni privind pregătirea pentru observarea alegerilor din țările CSI în 2021, crearea Consiliului de experți în știință și educație în cadrul AIP CSI ș.a.

Reuniunea Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI a precedat cea de-a 51-a ședință plenară a Adunării Interparlamentare a CSI, care se desfășoară, pe parcursul zilei de astăzi, în format online.

Citește și: Tiraspolul continuă să blocheze ședințele ordinare ale Comisiei Unificate de Control

loading...

Comments are closed.