Zinaida Popa, cu cerere prealabilă la ghișeul Primăriei Chișinău. Reacția lui Ceban: Show de intimidare a angajaților

Zinaida Popa, consilier municipal, o acționează în judecată pe Irinei Gutnic, viceprimar al mun. Chișinău.

“Astăzi, am venit să depun cerere prealabilă pe numele Irinei Gutnic, viceprimar al mun. Chișinău, prin care solicit dezmințirea declarațiilor false și de defăimare în adresa mea. În schimb, am fost intimidată și bruiată de echipa primarului Ion Ceban, cărora nu le place adevărul spus în ochi. Ei au acaparat camera și nu mi-au permis să vorbesc în timpul briefingului de presă anunțat cu o zi înainte.

În condițiile în care domna Gutnic nu va dezminți falsurile spuse de către dumneaei la indicația primarului general Ion Ceban, atunci ne vom întâlni cu dumneaei în instanța de judecată.

Nu este prezentat niciun act probatoriu care să demonstreze că am deținut o funcție de conducere în S.A. Autocomtrans, fiindcă ele nu există.

În baza prevederilor legale solicit următorul text de dezmințire și scuzele publice de rigoare:

„Eu, Irina Gutnic dezmint informația esențialmente falsă și defăimătoare și acuzațiile răspândite prin conferința de presă din ziua de 26 iunie 2024, la adresa dnei Popa Zinaida.

Subsemnata, Irina Gutnic, cere scuze publice de la d-na Popa Zinaida pentru distribuirea informației false și a acuzațiilor nefondate și abuzive aduse.”

Dacă nu vor fi realizate cele solicitate, ne întâlnim în instanța de judecată”, a spus Zinaida Popa, președintele Fracțiunii PAS din CMC.

“Astăzi, ne-am pomenit pe holurile Primăriei cu unii consilieri PAS din CMC, făcând show. Singura instituție media care a venit la eveniment nu a prezentat în întregime replica viceprimarului Irina Gutnic, deși aceasta a fost vizată direct în declarațiile PAS. Colegii au filmat și finalul, unde Irina Gutnic vine cu clarificări în legătură cu acuzațiile aduse.

Acest show a avut ca scop intimidarea angajaților Primăriei Chișinău și ducerea în eroare a publicului în legătură cu activitatea consilierului PAS în cadrul „Autocomtrans”.

Primăria Chișinău este unica instituție publică unde, spre deosebire de Guvern, Parlament, Președinție și alte instituții publice, presa are acces în clădirea instituției.

Vă propunem să vedeți întregul show făcut de consilierul PAS”, este reacția lui Ion Ceban, primarul general al capitalei.

Total
0
Shares
Total
0
Share