Zinaida Popa: Primăria Chișinău revine la ședințe operative cu prezența fizică, după insistența PAS

Ședința operativă de astăzi a Primăriei Chișinău s-a desfășurat în format fizic, cu prezența șefilor de direcții, întreprinderi municipale și pretori de sectoare, după o pauză de 4 ani.

„Timp de 4 ani, Ion Ceban a mimat transparența, stând confortabil în biroul său și citind minciunile pregătite de consultanții de la Moscova – în fața camerei video, departe de ochii presei și de întrebările oamenilor”, a declarat Zinaida Popa, președintele Fracțiunii PAS din CMC.

PAS speră că următoarele ședințe operative vor continua în același format, cu accesul presei, pentru ca primarul și subalternii săi să fie trași la răspundere.

„Pledăm pentru o administrație locală deschisă, care să respecte principiile democrației și să pună pe primul loc nevoile cetățenilor. Este esențial ca toate ședințele și deciziile care afectează viața locuitorilor din Chișinău să fie transparente, iar responsabilii să fie direct răspunzători în fața cetățenilor”, a subliniat Popa.

Fracțiunea PAS din CMC va continua să monitorizeze activitatea Primăriei Chișinău și va lupta pentru ca transparența și responsabilitatea să devină o normă, nu o excepție.

Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău, a declarat că ședințele în acest format vor fi organizate periodic, iar cele online vor continua să fie ținute pentru a asigura o mai mare operativitate în cadrul efectivului executiv al Primăriei.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share