Social

Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane marcată la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane, astăzi, la Chişinău, a fost desfăşurată campania de informare ”Invizibili printre noi”, lansată în Republica Moldova la 28 martie  curent. Evenimentul este organizat de Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Misiunea OIM în Moldova și Comisia municipală pentru combaterea traficului de ființe umane Chișinău.

Scopul campaniei este de a sensibiliza şi a informa societatea despre riscurile şi consecinţele fenomenului traficului de persoane, cu accent pe anumite grupuri de risc, între care  copii ai străzii, rămași fără îngrijirea părintească, orfani, tineri absolvenți ai instituțiilor rezidențiale, victime ale violenței în familie, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice, informează oficial.md.

Mesajele sunt transmise prin intermediul a zece figurine umane pe care sunt inscripționate istorii reale ale victimelor, cetățeni ai Republicii Moldova. Acestea vor fi plasate, în perioada 18-25 octombrie, în centrul municipiului Chişinău. Istoriile scrise în limbile română, rusă, găgăuză, ucraineană și romani simbolizează soarta miilor de victime ale traficului de fiinţe umane (TFU), care de multe ori rămân nevăzute.

De asemenea, a fost desfășurat un atelier de lucru, în cadrul căruia au fost discutate subiecte ce țin de asigurarea funcționalității mecanismului interinstituțional de asistență, protecția victimelor TFU și prevenirea cazurilor de TFU în municipiul Chișinău.

La eveniment au participat specialişti din administraţia publică centrală şi locală, reprezentanţi ai administraţiei municipiului Chişinău, ai partenerilor de dezvoltare, ai misiunilor diplomatice şi ai societăţii civile.

Începând cu anul 2012, la 18 octombrie, Republica Moldova consemnează Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.

loading...

Comments are closed.