Ziua funcționarului public a fost marcată la Parlament. Angajații au primit aprecieri pentru profesionalism și rezultate

Ziua funcționarului public a fost marcată la Parlament. Angajații Secretariatului Parlamentului au primit diplome în semn de recunoștință pentru profesionalism, rezultate performante în activitate și devotament în serviciul public.

Conducerea Parlamentului și a Secretariatului Parlamentului a felicitat funcționarii publici cu ocazia zilei profesionale și le-a dorit noi rezultate în activitate. „Angajații Secretariatului Parlamentului sunt în prima linie și asigură activitatea legislativă. Vă mulțumesc pentru implicare și efort. Cu toții înțelegem momentele istorice prin care trece țara noastră și este nevoie, în continuare, de dedicația voastră, pentru că urmează multe realizări frumoase. Îmi doresc ca împreună să continuăm să construim un stat puternic, cu instituții funcționale, care să lucreze pentru oameni, într-o Moldovă europeană”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

La rândul său, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a mulțumit funcționarilor din fiecare subdiviziune pentru munca depusă cu dedicație și le-a dorit noi succese. „Sărbătoarea profesională ne face să ne evaluăm o dată în plus activitatea noastră. Pentru funcționarii din Secretariatul Parlamentului procesele de activitate sunt continui, iar dedicația este importantă deoarece doar astfel putem obține rezultate frumoase”, a remarcat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

În Secretariatul Parlamentului activează 188 de funcționari publici. Mai mult de jumătate dintre funcționari au o experiență de peste 15 ani, iar 57 – de la 7 la 15 ani. 25 de funcționari au o experiență între 2 și 7 ani, iar 3 persoane s-au angajat într-o funcție publică în ultimii doi ani. De menționat că, din numărul total de angajați, 25 de funcționari ocupă o funcție publică de conducere.

Ziua funcționarului public este sărbătorită anual pe data de 23 iunie, începând din 2012. La nivel mondial, Ziua internațională a serviciului public a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite în 2003.

Total
0
Shares
Total
0
Share