Ziua Mondială a Libertății Presei: Tudor Ulianovschi îndeamnă la respectarea valorilor jurnalistice și a drepturilor omului

 

Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, Tudor Ulianovschi, fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a transmis sincere felicitări și aprecieri către jurnaliștii și profesioniștii din mass-media pentru dedicarea și abnegația lor în informarea publicului.

Ulianovschi a subliniat importanța respectării Codului deontologic al jurnalistului și necesitatea evitării interferenței politice în independența editorială. El a evidențiat că garantarea acestor principii este esențială pentru o societate democratică și liberă.

De asemenea, Ulianovschi a adus omagiu jurnaliștilor care și-au pierdut viața în căutarea adevărului, comemorându-le curajul și lupta lor pentru informarea corectă a publicului.

Fostul ministru a subliniat că gradul de libertate a presei și independența televiziunilor din Republica Moldova vor fi testate în curând, în timpul următoarei campanii prezidențiale. El a recunoscut că politicul din Republica Moldova a avut adesea o influență considerabilă asupra presei, dar a îndemnat la reducerea acestei interferențe și la asigurarea unei flexibilități decizionale în activitatea jurnalistică.

Ulianovschi a subliniat că respectarea principiilor libertății presei și a libertății de exprimare este consacrată în declarațiile universale ale drepturilor omului și în numeroasele convenții internaționale la care Republica Moldova este parte. El a încurajat jurnaliștii să rămână vigilenți și dedicați adevărului în munca lor.

Total
0
Shares
Total
0
Share