Social

Premierul Filip a felicitat seniorii cu ocazia Zilei Mondiale a oamneilor în etate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, pe 1 octombrie am marcat Ziua mondială a oamenilor în etate, sărbătoare dedicată celor care poartă pe chip înţelepciune şi lumină, iar în suflet urmele experienţelor trăite pe parcursul vieţii.

Cu acest prilej, premierul Filip le-a transmis vârsnicilor un mesaj de felicitare.

„Dumneavoastră, persoanele de vârsta a treia, reprezentaţi etalonul înţelepciunii, iar biografia vă este marcată de frumoase realizări şi dedicaţie făuririi meleagului nostru în diverse domenii: ştiinţă, educaţie, cultură, medicină, economie, agricultură, securitate.

Suntem datori să Vă demonstrăm recunoştinţa şi aprecierea noastră, să găsim soluţii concrete pentru ameliorarea condiţiilor Dumneavoastră de trai prin prelungirea perioadei de viaţă activă în baza unor politici de protecţie socială sustenabile. În acest scop a fost promovată şi reforma sistemului de pensii, iar schimbările în bine se fac deja resimţite.

Ne dorim să consolidăm în continuare dialogul cu veteranii, pentru a cunoaşte din prima sursă dificultăţile cu care  vă confruntaţi şi a găsi soluţiile optime pentru depăşirea acestora. Doar cu eforturi comune putem făuri un viitor prosper al ţării noastre”, a declarat premierul Filip.

Totodata de Ziua Seniorilor, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a oferit cadouri vârstnicilor de la Azilul din Călăraşi.

Nu este pentru prima dată când Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” le este alături bătrânilor de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârsnice. Anul trecut, Fundaţia a donat mai multe electrocasnice şi alte produse bătrânilor care sunt îngrijiţi în azilul din Străşeni.

 

loading...

Write A Comment