Alte știri

128 de tineri din Republica Moldova vor obține granturi din partea statului pentru inițierea propriilor afaceri

Pinterest LinkedIn Tumblr

128 de tineri din Republica Moldova vor obține granturi din partea statului pentru inițierea propriilor afaceri. Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a făcut publice rezultatele primului concurs de granturi din cadrul Programului „START PENTRU TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”.

Suma totală a finanțării nerambursabile este de 20,54 milioane de lei. Implementarea proiectelor investiționale ale tinerilor va contribui la crearea a circa 479 locuri de muncă, dintre care 330 locuri de muncă pentru tineri și 267 pentru femei. Afacerile susținute prin acest program vor contribui la atragerea în economie a  circa 38,78 milioane de lei investiții.

Aplicațiile beneficiarilor au fost recepționate în perioada lunilor ianuarie-februarie și evaluate în regim online în perioada stării de urgență.

„Acest program oferă tinerilor șansa pentru un viitor mai bun, le redă încrederea în forțele proprii și le completează vidul informațional în domeniul antreprenorial. Salutăm faptul că  Programul se bucură de interes sporit în rândul tinerei generații și suntem convinși că viitorul afacerilor aparține tinerilor”, a subliniat Iulia Costin, Director General ODIMM.

Din numărul de 128 de proiecte investiționale acceptate pentru finanțare, 66 de afaceri sunt create/administrate de către femei, iar 11 – de tineri defavorizați. Peste 75% din afacerile create de tineri își vor desfășura activitatea în zonele rurale. Cele mai active localități fiind municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia, Sângerei, Râșcani, Soroca, Orhei, Ungheni, Căușeni și Ștefan – Vodă.

Citește și: Un grup de antreprenori din Cotiujenii Mari au acces la rețeaua de aprovizionare cu apă potabilă prin intermediul unui program IFAD

loading...

Comments are closed.