Actualitate

15 milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson, solicitat de Maia Sandu și pentru Moldova, depistate că nu corespundeau standardelor de calitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Johnson&Johnson a anunţat miercuri că a găsit un lot dintr-o substanţă care nu îndeplineşte standardele de calitate la o fabrică a societăţii Emergent Biosolutions, un laborator încă neautorizat pentru producerea ingredientelor pentru vaccinul anti-COVID-19 al JNJ, scrie Agerpres.

Lotul respectiv nu a ajuns în etapele finale ale procedurii de fabricare a vaccinului, a asigurat compania americană. Precizările JNJ vin după ce tot miercuri cotidianul New York Times a scris că circa 15 milioane de doze din vaccinul produs de aceasta au fost distruse în mod accidental, dintr-o „eroare umană”, după ce nişte angajaţi ai fabricii au amestecat ingredientele incorect, livrările de vaccin întârziind în consecinţă.

Fabrica unde s-a întâmplat acest lucru aparţine societăţii Emergent BioSolutions, care este partener de fabricaţie atât pentru JNJ, cât şi pentru AstraZeneca, al cărei vaccin nu a fost deocamdată autorizat în Statele Unite.

Johnson&Johnson a precizat că va continua demersurile pe lângă FDA, Administraţia pentru alimente şi medicamente a SUA, cu scopul de a obţine autorizarea de urgenţă a facilităţii Emergent BioSolutions din Bayview şi că pune la dispoziţia acesteia din urmă experţi în operaţiuni tehnice şi controlul calităţii pentru a superviza şi susţine toată procedura de fabricare a vaccinului anti-COVID-19.

Amintim că vaccinul Johnson&Johnson a fost solicitat și de către președintele Maia Sandu, pentru a fi administrat moldovenilor. Pe data de 15 martie 2021, Maia Sandu anunța că a avut o discuție online cu reprezentații „Janssen Pharmaceutica” despre posibilitatea de a obține acest vaccin.

Citește și: FOTO // Vaccinul J&J, cerut și de Maia Sandu, provoacă reacții adverse severe: unui bărbat i-a căzut pielea

loading...

Comments are closed.