Alte știri

150 și 1500 de euro, atât au achitat doi bărbați pentru premise de conducere neveridice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acte cu semne vizibile de falsificare au fost depistate în timpul controlului de frontieră în după amiaza zilei de ieri, 18 august, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Primul caz a fost consemnat pe direcția ieșire din țară în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, unde în calitate de pasager la rutei Republica Moldova – Germania se afla un cetățean originar din Dolj, România în vârstă de 24 de ani. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au extins verificările, depistând printre lucrurile personale ale călătorului un permis de conducere românesc cu indici necaracteristici. Audiat, tânărul a recunoscut că și-a perfectat actul anul trecut pe când se afla în Spania prin intermediul unui necunoscut contra sumei de 1500 de euro.

Și angajaţii Sectorului Poliţiei deFrontieră Tudora-2 au identificat în trafic un şofer de camion cu permis de conducere falsificat. Efectuând măsurile de rigoare pentru autorizarea trecereii frontierei de stat a unui mijloc de transport de model Daf XF condus de către un chișinăuean, de 42 de ani. Fiind solicitate documentele de călătorie, polițiștilor de frontieră le-a trezit suspiciuni permisul de conducere prezentat de către șoferul camionului. Astfel, în cadrul cercetărilor suplimentare s-a stabilit că permisul de conducere este total falsificat.

Șoferul a declarat că nu cunoaște despre faptul că actul ar putea fi falsificat, deoarece, urmare a unui accident într-o țară din Uniunea Europeană, permisul original a fost ridicat. Iar revenit în Moldova, a încercat să-și restabilească același permis prin intermediul unei cunoștințe. Pentru serviciul respectiv cu cinci categorii incluse, bărbatul a achitat 150 de euro.

În ambele cazuri, permisele de conducere au fost ridicate și transmise spre expertizare, iar cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanțelor cu identificarea persoanelor implicate. Cetățenii vizați pe caz riscă amendă penală conform art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.

Citește și: Un moldovean circula pe drumurile naționale cu actele expirate și falsificate

loading...

Comments are closed.