Notițe de escroci? O companie imobiliară falimentară continuă atragerea persoanele care vor să câștige mult și repede

Aproximativ două luni în urmă, am scris despre compania falimentară care a început o acțiune masivă de promovare a unor pretinse investiții imobiliare ce pot genera venituri de mii de euro într-o perioadă foarte scurtă de timp. În primul rând, acțiunea “investițională” se adresează persoanelor aflate în căutarea oportunităților de a câștiga venituri colosale, dar cu investiții minime.

După cum promit pretinșii experți ai acestei agenții imobiliare, firmă în prag de faliment, la o investiție de 5-6 mii de euro, bani gheață, se poate de înregistrat un venit de 3-4 mii de euro, bani la mână. Destul de captivant, dar riscant.

Din suma investiției, “experții” spun că sunt și cheltuieli notariale de vreo 500-550 de €, iar diferența este venitul curat al “investitorului”, chipurile impozitat.

Din ce aflăm de pe pagina agenției imobiliare, inițiatorul și curatorul proiectului este Vlad Musteață, CEO al Pro Imobil.

Musteață este cercetat penal pentru evaziune fiscală în proporții mari, iar compania sa, Pro Imobil Grup a ajuns în prag de faliment și se află în proces de examinare a cererii privind intentarea procesului de insolvabilitate sau de lichidare, cauza civilă fiind la Judecătoriei Chișinău, sediul Central (Botanica).

În ordinea de intentare a procesului de insolvabilitate, Serviciul Fiscal de Stat ar putea cere de la Pro Imobil Grup o sumă de câteva zeci de milioane de lei. Restanța s-a format în urma unor controale fiscale, iar o ordonanță a organelor procuratorii notează că agenția imobiliară a săvârșit infracțiuni privind evaziunea fiscală pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe lângă cererea de intentare a procesului de insolvabilitate, Pro Imobil Grup este cercetată și în ordinea penală, tot pentru evaziune fiscală.

În aceste condiții, unele voci trag alarma și anticipează un colaps în rândul persoanelor care aleg să investească în promisiunea promovată pe pagina Pro Imobil de pe Facebook. Mai mult, aceste voci mai spun că oamenii trebuie să fie mult mai atenți atunci când vor să-și aleagă un partener de afaceri, mai ales dacă pretinsele “proiecte investiționale” sunt inițiate și curate de către unele persoane cercetate penal pentru evaziune fiscală sau alte fapte condamnabile.

Recent, tot legat de această companie, în mediul online au apărut informații și despre o doamnă care ar fi fost la un pas să rămână fără vreo 2000€, după ce a semnat niște contracte cu doi agenți imobiliari care se prezintă ca fiind din partea Pro Imobil.

Unele surse susțin că, după ce informația de mai sus a fost făcută publică, femeia și-a primit banii, iar tranzacțiile imobiliare nu au mai fost duse până la capăt.

Titlul următorului articol: Cât poate estorca o escortă de lux? Secretul concubinilor cu afaceri imobiliare

Total
0
Shares
Total
0
Share