Actual

ACC combate un fake-news publicat de unele surse media de la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Aeronautică Civilă vine cu anumite precizări referitor la compania „ JET4U” SRL, transmite Telegraph.md

În contextul difuzării în spațiul public a informației cu privire la aplicarea sancțiunilor din partea instituțiilor de stat a Ucrainei unei companii aeriene din Republica Moldova și anume „ JET4U”S.R.L., Autoritatea Aeronautică Civilă informează că nu a eliberat certificat de operator aerian (AOC) companiei „ JET4U”S.R.L., iar în registrul de stat al aeronavelor nu sunt înregistrate aeronave aparținând acestei companii.

Menționăm că pentru a putea opera zboruri sau alte tipuri de servicii adiacente domeniului aviației civile, orice agent aeronautic trebuie să fie autorizat corespunzător de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Amintim că unele surse media din Moldova au publicat ieri, 2 februarie 2020 informații precum că președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a aprobat printr-un decret decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei prin care sunt aplicate sancțiuni la adresa a două companii – JET4U S.R.L., înregistrată în R. Moldova, și JET4U LDA, înregistrată în Portugalia. Conform decretului, sancțiunile au intrat în vigoare pe 1 februarie 2021 și vor funcționa până la eliberarea Crimeii sau până la executarea deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) cu privire la achitarea de către Rusia a daunelor provocate de anexarea peninsulei.

Citește și: Țara noastră va semna un tratat internațional care va extinde teritoriile în care cetățenii moldoveni vor putea primi asistență consulară

loading...

Comments are closed.