Alte știri

Acum un an chișinăuenii și-au ales primarul. Ce schimbări au avut loc de atunci

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acum un an, pe data de 3 noiembrie 2019, a avut loc turul II de scrutin al alegerilor locale din Chișinău. În urma voturilor exprimate de chișinăueni, la șefia capitalei a venit candidatul PSRM, Ion Ceban, care a acumulat 52,39%. 

Astăzi, Ion Ceban a venit cu un mesaj în care vorbește despre schimbările ce au avut loc în capitală în acest an de mandat:

Exact un an în urmă, am primit votul Dvs de încredere, dragi Chișinăuieni!

Am candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău din dragoste față de orașul nostru și dorința de a schimba lucrurile spre bine.
Am găsit o mare gospodărie pe alocuri lăsată de izbeliște.
Venind în funcția de primar știam bine ce îmi doresc, iar acest lucru era SCHIMBAREA pentru Chișinău.

Astăzi, avem lansate concomitent zeci de proiecte de infrastructură, unele lucrări fiind finalizate, altele în desfășurare și spre finalizare.
Parcurile modernizate, trotuarele și aleile sunt renovate, pasajele subterane și cele mai importante străzi ale capitalei sunt reabilitate.

Am reușit, pentru prima dată în mulți ani, să abordăm problema tratării nămolului de la Stația de Epurare și curățarea râului Bîc, precum și modernizarea Poligonului de deșeuri de la Țînțăreni, dar și înaintarea în procesul de achiziționare a transportului public.

Am reușit să dezvoltăm proiecte mari de infrastructură în suburbiile Chișinăului cu bani din bugetul municipal, dar și cu ajutorul marilor companii.

– În urmă cu un an, străzile din Chișinău erau împânzite de panouri publicitare pestrițe și erau pline de gherete de toate lungimile, culorile și dimensiunile.

– În urmă cu un an, piețele improvizate erau în multe sectoare, iar parcarea pe străzile principale ale orașului erau la ordinea zilei.

– În urmă cu un an, niciunul dintre locuitori nu ar fi fost surprins că un zgârie-nori ar putea crește în parc, o stație de transport public ar putea fi „transformată” într-un supermarket și construcția stațiilor PECO apărute la fiecare intersecție.

Astăzi, toate acestea sunt străine pentru Chișinău, deoarece am reușit parțial să schimbăm atitudinea funcționarilor, locuitorilor și a celor care doresc să investească în Chișinău, dar și am reușit să reglementăm legal anumite procese.

Mai avem multe de realizat, iar acest an este START-ul marilor schimbări în Chișinău.

Împreună putem schimba Orașul nostru!

Citește și: Ion Ceban a declarat că și-a dat votul pentru viitorul țării

loading...

Comments are closed.