Adrian Albu susține că în Moldova este o dictatură clasică: “Niciodată în perioada Independenței nu am mai trăit așa o nebunie!”

Adrian Albu, deputat socialist

Moldova este o dictatură clasică, în care oponenții politici sunt persecutați, arestați, mass media independentă este interzisă, iar libertatea de exprimare este subminată cu implicarea serviciilor secrete. Moldova, o dictatură clasică în care se fac oficial liste cu “dușmani ai poporului”, cetățeni la care li se încalcă drepturile fără vreo decizie a instanței de judecată, susține Adrian Albu, deputat BCS, candidatul PSRM la șefia capitalei.

Reacția Adelei Răileanu, după instituirea cenzurii online: Guvernarea Vremurilor Bune” ne-a “livrat”, azi, o nouă absurditate!

“Ceea ce se întâmplă astăzi este ieșit din comun. Niciodată în perioada Independenței nu am mai trăit așa o nebunie. PAS prin Comisia lor de buzunar, numită pentru “Situații Excepționale” a modificat Codul Electoral peste noapte în plină perioadă electorală. Fără consultații, contrar recomandărilor Consiliului Europei, care spune că nu pot fi modificate normele electorale cu jumătate de an până la alegeri.

Amintesc că pentru a prelungi această perioadă a Stării de Urgență, guvernarea a invocat o posibilă creștere a valului de refugiați, posibile crize energetice. Noi am avertizat că altele sunt motivele pentru a ține Moldova în captivitatea Stării de Urgență, pentru a face tot posibilul ca PAS să-și păstreze puterea și sa fure miliarde în continuare. Am avut dreptate și CSE azi a demonstrat că tot ce spunem noi se adeverește.

Acum Comisia Electorală Centrală va face liste cu persoane care nu vor avea dreptul să candideze. Vă amintește ideea cu “liste” de vremuri dictatoriale? Da, listele sunt alt element ale unui regim dictatorial, la fel ca și “liderul autoritar”, cum este cea care spune de la TV cine este infractor, cine este “om bun”, cine este “dușman al poporului” și cine este “patriot”.

Condamn toate acțiunile totalitare ale regimului de la Chișinău și atrag atenția partenerilor de dezvoltare că tăcerea lor îi face complici la abuzurile ilegale și antidemocratice ale conducerii Republicii Moldova”, a declarat Albu.

Amintim că CSE a emis o dispoziție prin care SIS va putea solicita blocarea portalurilor de știri care vor publica noutăți ce nu corespund intereselor actualei guvernări.

Total
0
Shares
Total
0
Share