Politic

Aflat în afara guvernării, Andrei Năstase presează MoldovaGaz și amenință cu proteste stradale

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul unei pretinse crize energetice privind alimentarea țării cu gaze naturale din Rusia, Andrei Năstase presează MoldovaGaz și amenință cu proteste stradale, informează Telegraph.md

Potrivit liderului PPDA, deputatul Alexandru Slusari a cerut în Parlament să fie prezentate informații despre măsurile întreprinse în vederea depășirii presupusei crize energetice, dar solicitarea a fost respinsă de către colegii săi din Legislativ.

Referitor la soluționarea problemei, Andrei Năstase și PPDA propun semnarea unui contract standard și fără negocieri cu Ucraina, pentru a se asigura tranzitarea gazelor din Rusia spre Moldova în sezonul rece 2020.

Andrei Năstase presează și solicită furnizorului național MoldovaGaz să semneze de urgență contractul nominalizat. În caz contrar, transmite liderul PPDA, vor fi organizate proteste stradale.

”Dacă nu se va ține cont de sugestiile noastre politice, dacă guvernarea va ignora soluțiile propuse de PPDA și nu va rezolva criza energetică până la 1 ianuarie, lăsând țara în frig și întuneric, ne rezervăm dreptul să declanșăm măsuri masive de protest, pentru a determina demisia și tragerea la răspundere penală a tuturor decidenților vinovați”, a declarat Năstase.

Menționăm că partea ucraineană a propus Moldovei semnarea contractului standard încă din vară, dar Guvernul Maia Sandu a a tergiversat soluționarea problemei și nu a luat vreo decizie până când a fost destituit, Blocul ACUM fiind scos de la putere la discreția liderului PAS, Maia Sandu.

Citește și: În lipsă de teme politice, Andrei Năstase o plagiază pe Maia Sandu. Liderul PPDA a vorbit presei ceea ce a scris lidera PAS pe Facebook

Foto: privesc.eu

loading...

Comments are closed.